Kalknagels

De zomer komt er weer aan. De tijd van open schoentjes, flip-flops, blootvoets wandelen in de brankalknagelding… heerlijk. Echter niet voor degenen die last hebben van kalknagels. Zelfs een gezellig kleurtje nagellak kan die nare schimmelinfectie niet meer verhullen. Wat is een kalknagel eigenlijk en zijn ze te behandelen?

Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is in principe onschuldig. Ze ontstaan doordat schimmels de nagel en/of huid binnendringen. Kalknagels hoeven niet te worden behandeld, maar veelal gebeurt dat wel omdat het er niet erg fris uitziet en het de persoon in kwestie erg onzeker kan maken.

Schimmels komen bij iedereen voor en kunnen zelfs worden overgedragen. De schimmel die kalknagels veroorzaakt, behoort tot de zogenaamde dermatophyten. Deze schimmelfamilie komt het meest voor in vochtige ruimtes als zwembaden, douches en sauna’s. Daarom is het wenselijk teenslippers te dragen in zulke (openbare) gelegenheden. Hierdoor verklein je de kans op het krijgen van kalknagels aanzienlijk.

Uiteraard krijgt niet iedereen kalknagels. Wie dan wel?

Onderzoeken wijzen uit dat mensen met een verlaagde weerstand (ouderdom, ziekte) een verhoogde kans hebben op schimmelnagels. Maar ook beschadigde nagels door sporten of te strakke schoenen, het hebben van suikerziekte of mensen die een chemokuur moeten of hebben ondergaan, zijn extra gevoelig voor kalknagels.

Gelukkig hoeft men tegenwoordig niet met kalknagels rond te blijven lopen; ze zijn goed te behandelen. Dus voelt u zich ongemakkelijk, vindt u het lelijk, bepaalt die kalknagel welk schoeisel u aantrekt of wilt u simpelweg uw dierbaren niet besmetten? Neem dan gauw contact op met onze therapeuten van Cosmetique Totale voor een unieke laserbehandeling. Zodat ook u met zelfvertrouwen die prachtige sandaaltjes of teenslippers uit de kast trekt!